3 min

Hvordan få hverdags-, mat- og treningskabalen til å gå opp

Hånden i været den som ikke har noen som helst utfordringer med å få tiden til å strekke til. Selv om jeg ikke ser deg regner jeg med at det ikke var så mange.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

En vanlig dag ringer "vekkeklokken" (som enten lyder: "mamma" eller en ringelyd). før kl 0600. Om det har vært en sen kveld er dette FOR tidlig, men det er jo egen skyld. Nå skal sant sies at jeg er veldig heldig. Jeg er priviligert og våkner til veldig blide mennesker og (trommesolo) ferdig frokost stort sett hver morgen.

Frokost

Havregrøt, bringebær og blåbær, proteinpulver eller et par egg.  I tillegg spiser jeg fiskeolje som er egenprodusert i Norge dersom ikke fisk står på menyen i løpet av dagen. 1-2 gram er standard. Utover det er en kopp kaffe OG en kopp grønn te. Hvorfor det?  Virkestoff i grønn te forlenger halveringstiden for kaffe og gjør at jeg våkner litt ekstra uten å drikke masse kaffe.

Trening

Enten etter frokost og kjøring i barnehage (rundt kl 0830) trener jeg en time om det er tid. Hvis ikke gjør jeg det før jeg henter i barnehagen ca kl 15. Treningen består av:

  1. Oppvarming rundt 20 minutter
  2. Stretching ca 20 minutter
  3. Mage ca 10 minutter og ca 30 min styrke

Dette forsøker jeg å få til 4 dager i uken og prøver også å få til en egen dag med bare kondisjon og stretching.

jeg er av den oppfatning at mange har behov av stretching før aktivitet og er fullstendig klar over at mange er uenig, men av erfaring er dette nødvendig for de som har behovet.

Lunch er ca kl 12 og består ofteste av rester fra middagen i går eller et par veldig grove brødskiver med kjøttpålegg og en frukt.

På ettermiddagen der jeg trener tidlig er litt frukt og eventuelt gulrot eller annet snacks på vei ned i magen.

Middag

Omtrent kl 17 hver dag spiser vi frokost og som regel har vi fisk tre dager i uken sammen med couscous, ris eller poteter og masse grønnsaker. Joda, barna spiser også fisk...

Familietid eller sosialt

Dette er et viktig element for oss alle. relasjoner er i min verden det viktigste som finnes og ingenting erstatter tid med familie og venner. Men, med små barn er denne tiden ofte forbeholdt familie og små barn. Etter kl 1900 er det litt roligere (det er utrolig hvor mye støy 3 barn kan lage)og forbeholdt kjærestetid. I tillegg til dette avsluttes kvelden med en episode (egentlig en halv) av en eller annen TV serie. Denne avslutningen skjer veldig sjelden etter kl 22...fordi dagen etter ringer samme klokke...inkludert i helgene. Det burde være en "helgeinnstilling" på barn...

For noen er dette sikkert kjedelig, men jeg har ventet hele livet på dette og hadde ikke byttet det mot alt i verden. Hvordan ser din dag ut? Har du noen forslag på hvordan travle mennesker kan få mer ut av?

 

Publisert: 15.03.2016 KL. 10:12
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.