4 min

Hvorfor Personlig Trening kommer til å overleve i fremtiden

Det har vært snakket om i mange år at toppen av markedet for Personlig Trening er nådd. Her er årsaken til at hvorfor jeg mener det ikke stemmer.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Personlig Trening har, siden det slo i gjennom for over 20 år siden, hatt en kontinuerlig vekst. Fra det i sin spede barndom var et "luksusprodukt" som de få hadde muligheten eller ønsket om å benytte seg av, har det i dag vokst utover alle tidligere grenser. Noen av årsaken er som følger:

Antallet målgrupper vokser

Tidligere var Personlig Trening et produkt som ble kjøpt for å få "de godt trente, enda bedre". Enkelt sagt var det mennesker som hadde erfarng fra trening og somønsket enda bedre resultater. I dag har målgruppene økt i antall. I dag inkluderer det nybegynnere uten noen erfaring som vil lære seg om trening, mennesker med helsemessige utfordringer (og de har vi mange og et økende antall av),  mennesker som ønsker prestasjonsutvikling i både individuell og lagidrett, mennesker som vil ha best mulig resultater på kortest mulig tid og de som behøver en "forpliktelse" til å dukke opp på trening. Den siste gruppen er det mange av. Du vet vel selv hvor mye lettere det er å skulke unna når du bare har deg selv å stå til ansvar for. Nr du har noen som venter, en treningspartener eller PT, er forpliktelsen større.

Antallet mennesker med helsemessige utfordringer øker

helsetilstanden i Norge er dårligere enn hva den burde og kunne vært. Vi har store utfordringer med vekt og livsstilssykdommer som gjør at det er behov for mennesker som forstår trening.

Bedrifter satser mer på personalet

Før va lønn det eneste godet bedrifter konkurrerte med. I dag er "frynsegoder" og personalomsorg en større del. De fleste i Norge i dag er godt lønnet og det er mindre økonomiske fordeler ved å bytte enn tidligere. I tillegg bidrar den lave arbeidsløsheten til at det er større kamp om ansatte, noe som gjør at bedrifter har sett viktigheten av å prioritere personalets helse.

Treningssentrene gjør en suveren jobb i å tilgjengeliggjøre og menneskeliggjøre PT

Der hvor det før var en høy terskel for å kjøpe Personlig Trener har treningssentrene i dag gjort det de kan for å senke terskelen. De har skapt produkter som semi-private timer der kostanden fordeles på flere og ekstragoder ved kjøp av flere timer som senker terskelen for bruk. I tillegg fokuseres det mer og mer på menneskerelasjoner i tillegg til det faglige.

Treningssentrene satser på PT

Ikke bare er PT en stor faktor for inntjeneingen til sentrene i en tøff hverdag. Med en driftsmargin på 1,8% for treningssentre i snitt er det behov for tjenesterd er marginene er høyere. Derfor satser sentre fra en forretningsmessig side hardere enn noengang på PT

Personlig Trener er på vei til å bli et godt ansett yrke

Der hvor man før fikk høre "når skal du få en ordenltig jobb" begynner i dag respekten for yrket å vokse. Flere og flere ser nytteveriden av å bruke en trener på lik linje, som håndverkertjenester der en fagperson hjelper med de beste løsningene. I tillegge r lønnsbetingelsene som Personlig Trener konkurransesdyktige med mange andre yrker i landet. Om man tjener 300NOk/time er årslønnen i overkant av 500.000 pr år, mer enn gjennomsnittet i henhold til Statistisk Sentralbyrå. I tillegg er det flere steder du tjener over 300 NOk/time og da overstiger lønnen enda mer.

Listen kunne vært mye lenger, men her er i hvertfall noen av punktene for hvorfor en Personlig Trener ike vil gå av mote de nærmeste årene.

Publisert: 07.03.2016 KL. 04:06
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.