3 min

"Når skal du få deg en orntli jobb...?

Jeg vet ikke hvot mange ganger gjennom årene jeg har hørt dette utsagnet. FAkta er at jeg har verdens beste jobb og vet ærlig talt ikke hva annet jeg skulle ha gjort. Hvorfor? Les under.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Friheten

Å kunne styre sin egen arbeidstid er et privilegium. Det kommer uten tvil med en bismak, siden man selv er ansvarlig for alt man skaper, men fordelene veier opp ulempene uten tvil. Med en strukturert plan for når man ønsker og kan jobbe har man i veldig stor grad muligheten til å styre egen tid. Til syvende og sist handler det for meg om enkle ting. En viss mengde timer eller jobb må leveres for å generere X kroner så da er det bare å begyne å regne.

1. Hvor mye vil jeg tjene?

2. Hvor mye tjener jeg pr time?

3. Hvor mange timer må jeg jobbe for å tjenes det jeg ønsker (1)

4. Når vil jeg jobbe?

Økonomi

Betalingen i vårt yrke står enkelt i proporsjon i forhold til hvilken verdi vi skaper for andre mennesker. Skaper du en stor verdi for andre er lønnen selvfølgelig høyere. Det kan være slik at stedet du jobber på har begrensninger men man står fritt til å gjøre en av flere ting a) skape mer verdi for arbeidsgiver og be om høyere lønn b) skape tilleggsprodukter som kan skape mer inntekt for arbeidsgiver og senter c) bytte jobb. Det siste er også en mulighet og det er ingenting i veien for at man kan bytte jobb eller sted.

Yrke og hobby i en pakke

Om man brenner for trening er det en stor fordel å kunne med det også. Mitt viktigste tips til mine barn vil være: finn noe du brenner for og forsøk å leve av det.

Man skaper en forskjell for andre

Å kunne hjelpe andre mennesker til en bedre livskvalitet er en ære. Målsetningene varierer fra å bli sterkere og se bedre ut tul de mer dyperegående målene som bedre livskvalitet og i ytterste konsekvens flere gode år. Noen mener at PT timer er dyrt, men i mitt hode har jeg et enkelt svar på dette: "Hvor mye er DINE mål verdt?". Om målene dine er å sikre at du er her lengst mulig og i best mulig helse er prisen ofte mindre viktig.

Verdien av PT timer som individer synes er OK er derfor ofte i sammenheng med viktigheten av deres mål for de.

Et yrke du tar med deg overalt

Siden all kunnskap sitter i hodet er det få begrensinger med arbeidssted. Jeg har bekjente som for over 20 år siden reiste til USA og fulgte drømmen og jeg har andre som har reist verden rundt med rockeband. Begrensningene ligger hos deg og siden mennesker behøver hjelp overalt er det bare du som bestemmer.

 

Publisert: 29.03.2016 KL. 02:36
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.